Skip to content


Kevään ensi kosketus

Toukokuun alulla alkoi jo ilmat lämmetä  ja jäät poistua siihen malliin, että… Olin jo parina päivänä kotimatkalla lipastolta käynyt kiertelemässä järveä ja sellaista kuhinaa oli rannoilla, että pitihän sitä vähän päästä jo kalastelemaankin. :)

Siispä uistinlaukku olalle, virveli kainaloon ja pikku polkaisulla Sammakkolammelle. Aloitin kierroksen uimarannan tietämiltä, ja parin heiton jälkeen olikin jo ensimmäinen vihainen pikku hauki plakkarissa.

Kuva on vähän epäinformatiivinen, mutta laitetaan nyt taidonnäyte siitä, kuinka otetaan kuva, kun vapa on toisessa kädessä, kamera toisessa ja vilkas kala siiman päässä.

Kesän ensimmäinen

Kesän ensimmäinen

Samanlaisia ehkä 200-grammaisia haukia sain ainakin kuusi, uistimina oli pari Rapalan 9cm pulikkaa, yksi Abun valkoinen lippa, valkoinen kalajigi, keltainen sirppipyrstöinen jigi ja sitä rataa. Hyvin oli otillaan. Entä mitäs kaloja olivat ne pienet, jotka mesosi rantavesissä koko ajan? Jotain särkikaloja, mutta mitä…

Illan pimetessä pysähdyin vielä yhteen paikkaan heittelemään; yhtään kalaa en saanut, mutta siima päätti tehdä puolalle elämääkin suuremman sekasotkun, jota selvittelin ainakin puoli tuntia. Ilmeisesti olin niin hiljaa, että jonkin sortin vesimyyräkin uskalsi tulla pällistelemään. Kesän ensimmäiset sääskenpistotkin taisi tulla jo siellä kuitattua.

Kesä kuluukin sitten Savonlinnassa töiden merkeissä, saas nähdä mitä mörköjä (ja mistä) sieltä löytyy :–)

Tagged with , , , .


3 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

 1. Tommi says

  Ite kävin tossa oulujärvellä viime vkoloppuna.
  Rapalan 15g räikeen keltanen minnow spooni toimi tosi hyvin.
  8 haukea kiinni, josta 5 saatiin ylös.

 2. Johanna says

  No oho, ihan hyvin :D Veneestä vai rannalta kalastitte?

 3. Tommi says

  Veneestä rannan tuntumasta:)
  Sellasen huomasin, että jos rannanpuolelta otti kiinni, niin yleensä oli tumppihauki, mutta heti jos syvemmältä otti kiinni, niin hauella oli enemmän kokoa.



Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.