Skip to content


Seuraava reissu

Parin päivän päästä lähtee yöjuna Rovaniemelle ja sieltä jatkuu matka Ropille. Varustautuminen on siis käynnissä.

Lueskelin viime vuoden reissun varustus-kirjoituksen ja ensimmäinen ajatus oli, että miksi oi miksi olen jaksanut jakaa jopa puuroannokset erillisiin minigrip-pusseihin? Nyt lähdin siitä, että ostin puoli kiloa ruis-kaurapuuroa ja käytännöllisyyden vuoksi kaadoin kyseisen laatikollisen pariin pakastepussiin, josta ammennan maun mukaan. Katsotaan, kumpi toimii paremmin.

Osa vaatteista on vaihtunut merinovillaisiin (sukkia, kerrasto) ja lämpimämmän makuupussin ostin edellisen reissun jälkeen. Hankin myös paremmat pohjalliset vaelluskenkiin ja ajattelin kulkea enemmän sandaaleilla/kahluukengillä. Josko niillä vältyttäisiin edellisreissun tuntopuutoksilta, jotka kestivät kuukausia. Varpaat eivät ole vieläkään ihan normaalit,  mutta uskoisin niiden olevan paremmin valmistautuneet kuin viime vuonna.

Aikaa vaellukselle on kaksi viikkoa, mutta kymmenisen päivää lienee realistinen aikatavoite. Aloitan Ropinsalmesta ja päätynen Torisenon vartta kulkevalle harjulle – joko suoraan Ropilta tai Kaskasjoen autiotuvan kautta. Lisäksi haluan nähdä Govágorsagiervárrin jokikanjonit, jos niitä nyt kanjoneiksi voi kutsua. Ainakin kartalla se näyttää hienolta alueelta, ja kiertoteitse olen kuullut, että olisi helppokulkuistakin. Jää nähtäväksi. :) Reissu päättynee Termisjärvelle ja Kilpisjärven retkeilykeskukseen.


2 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Sepi says

    Koska tulee 2018 reissun tarinat jakoon? 29 kesäreissua Käsivarteen tehtynä, joten kiva lukea muidenkin kokemuksia rakkaissa maisemissa.

  2. Johanna says

    Kiitos kommentista! Tämä on vähän jäänyt, kun menin tekemään Facebookiin nopean tarinan reissusta pian sen jälkeen. Onhan tuo to do -listalla…Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.